Festival Lent 2012 - Tin Vodopivec - Vinko Šimek - Jaka Šraufciger @ Vetrijski dvor MB

27.06.2012

Vinko Šimek je nastopil še drugič v teh dneh na Festivalu Lent 2012. Tokrat z alter egom Jako Šraufcigarjem. Niti za sekundo ni skoparil na račun desnih politikov in cerkve.
Nekaj citatov iz torkovega Standup nastopa Vinka Šimeka - Jake Šraufcigerja:

- Pravzaprav vidim, da je bla boljša vsa prejšnja južna brača, kot pa Janševa gorjača, ki delavce preganja in jih ne plača. Pa tud za njih se ne bori, če kteri crkne, nič zato, glavno, da gospod Janez in njegova druščina fino živi. Slovenija pa praznuje te dni.

- Čeprav je vse pokrado, se mu nič ne zgodi. In se nikogar ne boji, saj že 20 let vse vlade v šahu drži. Igor Bavčar namreč zelo dobro ve kam je orožje šlo, kdo je kaj kupoval, kdo prodal, kdo je kaj dobil, pa tudi kdo je Iveka Krambergerja ubil. Ker Igor Bavčar ve vse to, tudi obsojen ne bo. Molk je namreč njegovo zlato, Igor pa se smeji. Slovenija pa praznuje te dni.

- Premoženje so pokradili, denar na tuje račune naložili. Z žegnjem slovenske politike pa v tujini, hiše gradili, si jahte kupili in se veselili. Ampak nikomur se nič ne zgodi, Slovenija pa praznuje te dni.

- Tota dva (Janez Janša in Ljudmila Novak) bi rada mogoče, da bi mi, kaki drugi dan slavili. Recimo 20. april (in iztegne desnico).

- Ivan Zidar, on je bil za politiko božji dar. Saj je vsem dal denar. Celo Rodetu - njemu je mercedesa daroval. Njemu bo lahko zdaj za zadnjo mašo dal. Nikomur se pa nič ne zgodi - Slovenija praznuje te dni.

- Ko je (mariborska nadškofija) božje račune položila, zdaj pa ponovno vernike prosila, da jo oprostijo, in nove darove prinesejo. Pa da bi še kakega fantka dali, da bi se lahko župniki z njim igrali. Ampak nikomur se nič ne zgodi, Slovenija pa praznuje te dni.

- No, mi pa se veselimo že zdaj, volitev za predsednika države. Najbolj se vun sili Zver. Men se zdi, ko ga gledam, bi lahko bil maneken za žajfo. Razen tega, kak naj bo Zver predsednik države, saj je že predsednik vlade že zver?! Toti Zver, Milan mu je ime, ni nič hud, je bolj taki brezzobi pudelj v Janševi stranki. Drugi taki kandidat je pa Zmago Jelinčič. On je, recimo, kak bi rekel, kot nilski konj. Vlki gobec, pa nobene možnosti za napredovanje. Ampak on to ve, je pa dobro da je zravn, tak da Danilo Turk sploh ne rabi kampanje. Ker toti Zmago ga bo žalo, pljuvo, reko, da je komunist, da je nesposobn, in mu tolko pik dal, da bo Danilo Turk že v prvem krogu zopet predsednik postal. Pa še enega imamo za kandidata, našega Boruta Pahorja. Borut, lušn fant. Pravzaprav Devica Orleanska in Dalajlama v eni osebi. Jaz ko ga gledam, men se zdi, ko da je bil brezmadežno spočet. On bi recimo bil zato, da bi se dal še enkrat zaploditi. Od vseh strank. To bi bilo najbolj pošteno, da se ne bi keri zamero. Borut je fejst fant, ve, da bi ga vsi nategnili. Edino za Ljudmilo Novak ne vem. Ona pa najbrž bi na kolenih prosila, da bi končno, lahko pod sabo, ne, mela končno kakega pravega fanta.

- Mišika je že doživela abrahama. To je en redkih moških, s katerim ni nič mela.