Predčasne volitve 2013: MO SD Maribor - Matevž Frangež

04.01.2013

Mestna organizacija Socialnih demokratov Maribor je preko poslanca Matevža Frangeža in predsednika sveta Mestne organizacije SD Maribor Metoda Dolinška, javnost danes obvestil, da ne bo nihče izmed 41 preostalih strankarskih kandidatov iz liste SD (volitve 2010) prevzel enega izmed 4 prostih mandatov mestnegih svetnikov, ki so na voljo od odstopa Toneta Gačnika, Danice Gerbec, Mateja Žmavca in Damjane Karlo.

Tako bodo skupaj s predčasnimi županskimi volitvami tudi predčasne volitve za mestni svet tj. štirih prostih sedežev (oz več, v kolikor se bo še katera izmed list tako odločila).

Frangež sicer velja za najresnejšega kandidata SD za župana Maribora, o županskih kandidatih MO SD Maribor ni želel govoriti, saj se mu zdi v tem trenutku najpomembneje, da "nelegitimen" mestni svet nemudoma odstopi in se formira skupaj z novoizvoljenim županom.

Na predčasnih volitvah za 4 (ali več) prostih sedežev bodo kandidirali, kot najverjetneje vse preostale politične stranke in liste. In jasno, to je priložnost tudi za odstopljenega oz sedaj že nekdanjega župana Maribora, Franca Kanglerja, da na svoji listi kandidira tudi kot mestni svetnik, saj ga na volitvah 2010 na listi Županove liste za mestni svet ni bilo.

Najzanimivejši citat Matevža Frangeža v zvezi z pozivom za odstop vsem mestnim svetnikom je bil: "Po odstopu Franca Kanglerja lahko rečemo le - Če je šel bik, naj gre še štrik!"

Najverjetnejši kandidati za župana bodo poleg Frangeža in Folka Puconje, SNS, ki je doslej edini uradno podal kandidaturo še, Tomaž Kancler, SDS, Teodor Lorenčič, ki je nazadnje kandidiral na Listi za Maribor. Tudi Županova lista bo imela svojega kandidata. Po naših informacijah kolebajo med pregnanim Kanglerjem in Rudolfom Mogetom.