Radar - AC Pesnica - Maribor (smer Zagreb)

09.10.2013

Na avtocesti Pesnica - Slivnica, kjer potekajo gradbena dela tj. tik po rondoju (nad), v smeri Maribor - center, stoji radar. Omejitev na tem odseku je 60km/h.

[caption id="attachment_12662" align="alignnone" width="1952" caption="Radarji na Štajerskem niso dobrodošli"][/caption]

Gre za črno škatlo, ki spominja na keson. Stoji med stožci in meri v smeri Maribora. "Res je, gre za škatlo, ki je naša last," so nam v telefonskem pogovoru poedali iz Darsa. "Dars postavlja tovrstna opozorila tam, kjer prihaja do bistvenih prometnih kršitev," dodajajo. Pravijo, da bi naj škatla stala tam predvsem zaradi tovornjakov, ki so omejitev presegli tudi do 1-krat (120km/h).

"Škatle postavimo mi, vanje pa policija po njihovi lastni presoji postavi meritvene naprave, ki so edini pristojni, da to počnejo," dodajajo. Po mojih informacijah je škatla postavljena dokaj v čudnem položaju (ni ravno na cestišče, prav tako je na čudnem podstavku, in jasno vse skupaj je zelo čudno.

"Pogosto so škatle prazne," priznavajo iz Darsa. Sem pa naslovil tudi na PP Maribor vprašanje ali je merilna naprava v škatli, kako dolgo, v kolikem času kršitelj prejme kazen in jasno ali na tem odseku veljajo pravila AC. "Radarja zagotovo ni postavila naša Policijska uprava," mi je po telefonu prav tako pojasnil Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor in obljubil, da mi odgovore od republiške policije sporoči v najkrajšem možnem času. Kot kaže gre zgolj za opozorilo, ne realen merilec, a vendarle je treba biti na tistem odseku še posebej pazljiv. Ne nazadnje je v primeru, ko ni gneče to "šikano" mogoče odpeljati s hitrostjo 100 in več kilometrov na uro. Za informacijo - radar je postavljen ravno v času, ko v Mariboru praznujemo prvo obletnico Kanglerjevih radarjev..

Radar - AC - Pesnica - Slivnica - Maribor

09.10.2013 14:44:06 2811

Radar - AC - Pesnica - Slivnica - Maribor

09.10.2013 14:44:06 2813

Radar - AC - Pesnica - Slivnica - Maribor

09.10.2013 14:44:06 2821