Danes so predstavniki KFC v družbi slovenskih novinarjev in vabljenih gostov preizkusili najbolj sveže jedi prve KFC restavracije v Sloveniji, ki se nahaja na avtocestnem počivališču Dobrenje vzhod, na odseku Šentilj – Maribor, v bližini meje z Avstrijo. Boštjan Klun je goste ponesel v zgodbo legendarnega Colonela Harlanda Davida Sandersa in jim razkril skrivnosti KFC kuhinje, t.j. način priprave najbolj svežega in okusnega piščanca na svetu. Na druženju je toplo dobrodošlico KFC-ju zaželel tudi župan Občine Pesnica, Venčeslav Senekovič, otvoritve se je udeležil tudi poslanec iz volilnega okraja Pesnica Marijan Pojbič.
Regionalni direktor AmRest odgovoren za slovenski in hrvaški trg Istvan Kormendi je ob medijski pokušini povedal: »KFC Dobrenje je naša prva restavracija v Sloveniji, zagotovo pa načrtujemo širitev tudi na druge lokacije. Cilj je vsekakor postati prva izbira Slovencev za priložnostne obroke s sveže paniranim, hrustljavim piščancem.«
V nadaljevanju je potrdil, da je KFC v lokalnem okolju odprl kar 35 novih delovnih mest, obenem pa si želijo plodnega sodelovanja z lokalno skupnostjo: »AmRest je največji upravljavec restavracij v Srednji in Vzhodni Evropi, v Sloveniji pa smo prevzeli vlogo ekskluzivnega distributerja za KFC restavracije. V svojem portfelju trenutno beležimo 1500 restavracij s hitro prehrano, restavracij za priložnostno prehranjevanje in kavarn, od Španije pa vse do Kitajske. V tem oziru verjamemo, da je še veliko prostora za širitev tudi v Sloveniji.«
Gostje so z zanimanjem prisluhnili tudi zgodbi Colonela Sandersa, ki je ob odprtju svoje prve majhne restavracije imel zgolj svoj edinstveni recept in vero v uspeh. Boštjan Klun je doživeto predstavil čare priprave najokusnejšega svežega piščanca na svetu, ki temelji na 70 let starem Originalnem receptu. V povsem sveži restavraciji so tako gostje, preverili kako v KFC kuhinji poteka priprava najznačilnejših KFC jedi, med drugim piščanca Kentucky, hrustljavih perutničk Hot & Spicy Wings ali sendviča Zinger, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje. Na lastne oči so se lahko prepričali v svežino KFC sestavin, kjer piščančje meso dobavljajo v restavracije od 2- do 3-krat tedensko, nato ga lastnoročno panirajo in pripravijo v restavracijski kuhinji. Sledila je le še degustacija hrustljavega piščanca postreženega v ikonični KFC Košari.
KFC restavracijo lahko obiščete vsak atarax online dan med 08.00 in 22.00, v nedeljo med 12.00 in 20.00. Odpiralni čas med prazniki preverite na spletni strani. (PR)